Mardin kebabı ve harire tatlısı, coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.
Mardin Artuklu Üniversitesinden (MAÜ) yapılan açıklamaya göre, kent mutfağına ait yemeklerin korunması, geliştirilmesi ve dünyaya tanıtılması amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor.
Bu çalışmalar kapsamında kentin yöresel lezzetlerinden “Mardin kebabı” ve “harire” tatlısı coğrafi işaret aldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör
Özcoşar, “Şu ana kadar ‘Alluciye’, ‘Fırkiye’ ve ‘Irok’ yemekleri coğrafi işaret almaya hak kazandı. Kadim Mardin şehri adım adım gastronomik anlamda hak ettiği yere yürüyor. Bu sürece katkı sunan MAÜ Turizm Fakültesine ve üniversitemizin Türk Patent Bilgi ve Doküman Birimine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.